Rediscovering the Mediterranean - by Maria Moyà - Phriya

De Middellandse Zee herontdekken - door Maria Moyà

Reading in Phriya pyjamas

We zijn verheugd u kennis te laten maken met Maria Moyà.

Maria is geboren op een klein eilandje in Spanje, in Mallorca. In haar vrije tijd houdt ze van fotografie (vooral analoog) en haar favoriete set is altijd Mallorca met zijn cultuur en zijn Middellandse Zee. Ze werkt op de kunstafdeling in het maken van films (bioscoop, tv, reclame ...). Op deze afdeling zorgt ze voor de aankleding van de decors en alle benodigde rekwisieten.

1. Hoe zou u uw fotografiestijl omschrijven / Filmfotografie?

Ik hou van de romantiek van de film. De kleuren en zijn texturen. En wat mijn essentie natuurlijk het meest heeft gemarkeerd, is mijn eiland, Mallorca. Ik hou van zijn aard, zijn licht, zijn eenvoud. Ook heb ik me sinds mijn geboorte aan dit eiland gehecht gevoeld, een eiland dat voor mij een thuis betekent.

2. Wat is voor jou het meest lonende aspect van het fotograferen?

Een van de meest stille beloningen van het fotograferen is misschien wel de kans om unieke momenten en afbeeldingen op film vast te leggen.

Mallorca island

3. Wat inspireert jou?

Alles om me heen inspireert me. Het Balearen-eiland met zijn levensstijl, het mediterrane licht, de kleur van de zee, is een plek die mij inspireert het meest.

Ook andere elementen, van afbeeldingen van sociale netwerken (ik volg veel accounts die me elke dag enorm inspireren) tot films, boeken of muziek. 

4. Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen?

De mediterrane levensstijl is mijn favoriete onderwerp om te fotograferen. 

Phriya pyjamas on line

5. Hoe heb je je eigen fotografiestijl gevonden en waar denk je aan als je je foto's bewerkt?

Ik ontdekte mijn fotografiestijl dankzij het boek "Rediscovering the Mediterranean". Het boek bevat schilderijen van mediterrane landschappen en portretten van genieën zoals Picasso, Ignacio Pinazo, enz. Dit boek inspireert mij om de foto's te bewerken.

6. Als je één ding op magische wijze zou kunnen doen, wat zou je dan doen?

Ik zou teruggaan naar het verleden, toen ik een klein meisje was en mijn grootvader mij kwam zoeken om de zonsondergang te zien vanaf zijn kleine LlaÜt (klassieke Balearische boot). We keken naar het tafereel terwijl de zon in de golven van de zee zonk.

Dreamy in Phriya pyjamas

7. Wat brengt jou de meeste vreugde in het leven?

De esthetiek van de natuur zelf, de schoonheid van de compositie en het zien ervan op een foto is een van de grootste genoegens van mijn leven.

8. Als u erachter komt dat uw huidige leven slechts een droom is, zou u er dan voor kiezen om wakker te worden? (Je weet niet of je echte leven beter of slechter zou zijn.)

Ik wil niet wakker worden. Ik wil leven wat ik nu leef. Het verleden maakt me wat ik nu ben en wat ik leef. Er valt veel te leren en te ontdekken. 

10. Welke film kun je keer op keer kijken?

Mamma Mia natuurlijk! 

11. Wat zou uw "perfecte" dag zijn?

Voor mij is een perfecte dag gewoon de rust inademen van de kleine dingen waar ik van hou. 

Lemon Phriya pyjamas

12. Wat is uw ochtendroutine?

Ik doe het beroemde ritueel dat mijn grootmoeder me heeft geleerd. Elke ochtend pluk ik een citroen van de boom en drink ik een glas warm water met een scheutje sap. Het is een huismiddeltje met veel voordelen! 

13. Beschouw jij jezelf als een fulltime dromer?

Een deel van mijzelf is een intense dromer en dit deel van mij komt naar voren in mijn momenten als schepper. Inspiratie wordt geboren uit dromen, van die momenten waarop je de realiteit ontwijkt.

Ziet Maria er niet prachtig uit in onze Joyful Pink Pyjama-set?

Ontdek onze linnen Joyful Green pyjama set

 

Terug naar blog