The Renaissance life - with Marta Lulaida - Phriya

Het renaissanceleven - met Marta Lulaida

Marta in pyjamas

Maak kennis met de fulltime dromer Marta Lulaida.

We stellen je graag voor aan Marta Lulaida.

Ze woont in Florence, een stad met veel meesterwerken van renaissancekunst en architectuur, waardoor het zeker een van de meest opwindende steden van Italië is. Ze houdt van de designstijlen van de jaren 60 en 70 en wandelt graag over de markt op zoek naar mooie kleine sieraden.

1. Wat is er verrassend aan jou?

De laatste tijd ben ik verrast als ik vriendelijkheid zie. Vriendelijkheid en hoffelijkheid zijn helaas niet zo wijdverbreid. In het echte leven, maar ook op sociale media, staan onwetendheid en slechte manieren op de agenda. Dus elke keer als ik vriendelijkheid zie, ben ik verrast en een beetje geraakt.

2. Wanneer was de laatste keer dat je zo hard lachte dat je huilde?

Elke dag ... het wordt de periode waarin ik leef ... Eigenlijk ben ik altijd zo geweest, sinds ik klein was. Ik word geraakt door kleine dingen. Zelfs als ik liefde of tederheid zie bij vreemden op straat. Toen ik klein was, was ik gefascineerd door de vreemden die ik zag en me hun leven voorstelde. Het lijkt misschien dat ik een serieus persoon ben, maar ik ben er eigenlijk verre van! Integendeel, ik lach eigenlijk veel. Soms lach ik zo hard dat ik buiten adem raak. Mijn kat Melissa is ongetwijfeld een onuitputtelijke bron van lachen!

Sleeping in Phriya

3. Wat was je meest memorabele droom of nachtmerrie?

Waar ik het meest van hou, is dromen van vliegen. Het is zo mooi, maar het komt helaas niet zo vaak voor.

4. Van welk cheesy liedje hou je?

In a Manner of Speaking door Nouvelle Vague. Het is een van de liedjes die ik graag zing en een van de liedjes die me aan goede tijden doen denken. Die momenten waarop je tegen jezelf zegt; "Ik ben op dit moment echt mezelf!"

5. Welk type ontwerpstijl vind je het leukst? Van architectuur, interieurontwerp, kunst, auto's, telefoons of wat dan ook.

Mijn favoriete ontwerpstijl is die van de jaren 60 en 70. Vintage vermengd met moderne elementen, ik omring me graag met objecten die een verleden hebben en nieuwe dingen die hun verhaal nog moeten vertellen. Ik vind het heerlijk om kleine sieraden te vinden die verborgen zijn in de markt en ze een nieuw leven te geven in mijn huis, wat een samensmelting is van oud en nieuw.

breakfast in a Phriya pj

6. Wat is uw reden om 's ochtends uit bed te komen?

Deze keer dat de hele wereld leeft, is echt moeilijk en moeilijk ... 's ochtends om goed wakker te worden zet ik muziek op en maak ik het goed. Muziek is ongetwijfeld een noodzakelijke voorwaarde om 's ochtends wakker te worden. Een andere goede reden is Melissa, die op het bed springt en begint te miauwen en spelen. Ze is mijn grote liefde en heeft me op een bepaalde manier gered.

7. Wat is uw droom?

Wat een moeilijke vraag !! Ik zou graag een eenvoudiger leven willen leiden. Ik zou graag een huis in de bergen hebben met een mooie open haard. Gewoon om voor de kleine dingen te zorgen, weg van de menigte en schone lucht in te ademen.

8. Wat is er aan het leven dat mensen niet zo waarderen als ze zouden moeten?

Echte relaties, knuffels en naar de lucht kijken. Werkend aan sociale kwesties, realiseer ik me steeds meer hoeveel echte relaties nodig zijn. Ik heb behoefte aan simpele, maar echte dingen en relaties. Ik ben oppervlakkige mensen en relaties beu.

9. Welk uitzicht zou je het liefst vanuit je raam willen hebben?

Een berg.

10. Wanneer was de laatste keer dat u letterlijk stopte om bloemen te ruiken?

Gisteren. Ik vind het heerlijk om omringd te zijn met bloemen. Ik zou ze elke dag kopen, maar mijn kat is omnivoor en probeert vaak de bloemen op te eten! Ik ben dol op tulpen, margrieten en gedroogde bloemen die ik koop bij Artemisia Fiori, een van mijn favoriete plekken in Florence, de stad waar ik woon.

11. Wat was het vreemdste geschenk dat je ooit hebt gekregen?

Een pop met 10 katten die ik heb gekregen van mijn penvriendin Mary uit Ierland.

12. Hoe ontspant u zich na een dag hard werken?

Met muziek, wierook, een glaasje wijn, patat en mijn schoonheidsverzorgingsroutine. Een momentje voor mezelf. Als ik op dit soort momenten voor mezelf zorg, zullen zelfs de moeilijke gedachten verdwijnen.

13. Wat zou uw perfecte ontbijt zijn?

Roerei, spek, brioches en cappuccino. Ik ben Italiaans, dus ik zou nooit opgeven op de cappuccino!

14. Waar is de meest ontspannende plek waar je bent geweest?

Canazei en Corvara, twee kleine dorpjes in Val di Fassa, in de regio Trentino. Andere plaatsen zijn het eiland Kos in Griekenland en Istanbul in Turkije. Dit zijn de plaatsen die mijn ziel raken. Ik denk dat ik ongetwijfeld in een ander leven op deze plaatsen heb gewoond. Ik hou niet alleen van ze, maar ik voel ook zo'n sterke band dat het voelt alsof sommige van deze plaatsen in mij wonen. Oké, ik zie er gek uit, maar het is het gevoel dat ik heb als ik terugga naar Florence, mijn geboorteplaats.

15. Heb je ooit lucide dromen meegemaakt?

Nee, maar ik zou wel willen.

Sleeping in phriya Marta16. Wat is het beste aan het leven in Florence?

In een stukje geschiedenis kunnen wandelen. Kom om in de kleine straatjes en proef de Renaissance op elke hoek. Florence moet worden ontdekt zoals alle steden: je begint met de beroemdste monumenten en er zijn deze geheime plaatsen die je pas na enige tijd zult leren kennen en waarderen. Het is een ingewikkelde stad, maar als schorpioen hou ik van ingewikkelde dingen, omdat ze zoveel dieper zijn.

17. Beschouw jij jezelf als een fulltime dromer?

Ja! Sinds ik jong was, ben ik altijd een dromer geweest. Terwijl ik groei, ben ik mijn dromende ziel niet kwijtgeraakt, nog steeds in de hoop ET te ontmoeten en op de rug van Falcor van Neverending Story te vliegen. Maar bovenal droom en geloof ik nog steeds in een andere, vrije, eerlijke en ware wereld. Ik geloof dat een betere wereld op de een of andere manier mogelijk is, als we samenwerken en er allemaal in geloven.


Ziet Marta er niet prachtig uit in onze klassieke witte pyjama met korte broek?

Ontdek onze klassieke witte pyjama met korte broek

 

Terug naar blog