The story of "La bella addormentata" - by Allegra Pomilio - Phriya

Het verhaal van "La bella addormentata" - door Allegra Pomilio

Allegra in green pyjamas

Maak kennis met de fulltime dromer Allegra Pomilio

We zijn verheugd u kennis te laten maken met Allegra Pomilio.

Ze is een fotograaf, schrijver, thuiskok en gastheer / producent van culinaire bijeenkomsten en evenementen, maar ook een onvermoeibare reiziger, een antiekjager en een liefhebber van alles wat esthetisch diepgaand is.

Ze groeide ‘vrij als een vogel’ op op het Italiaanse platteland. Ze studeerde fotografie in Afrika, Engeland en de Verenigde Staten, maar door haar liefde voor de culinaire wereld verhuisde ze naar Frankrijk en werkte ze bijna twee jaar samen met Mimi en Oddur Thorisson.

Na die periode in Frankrijk begon ze haar droom na te jagen om alles waar ze van hield op één locatie te kunnen doen - en die droom werd werkelijkheid met Mèlisses, een gastvrijheid en culinair project dat ze runt op het Griekse eiland Andros. 

Elk jaar werkt ze samen met chef-koks, fotografen, stylisten en bloggers om unieke culinaire bijeenkomsten te organiseren.

 

1. Als je voor iemand een maaltijd zou kunnen bereiden, wie zou dat dan zijn en wat zou je maken?

Het zou voor mijn overgrootmoeder Maria Antonietta zijn (wiens naam ook mijn tweede is). 

We noemden haar allemaal "Memetta" en ze was de beste thuiskok aller tijden. Ze verwende mijn vader met haar geweldige gerechten tot het punt dat hij alleen maar 'haar' eten at. 

Ik ontmoette haar toen ik nog een kind was, en te jong om haar, of haar eten, goed genoeg te onthouden. Ik koester angstvallig een kopie van haar handgeschreven recepten die mijn grootmoeder Giovanna aan mij heeft doorgegeven. Ik kook vaak volgens haar recepten, meestal 'met het oog', zoals ze aanbeveelt. 

Ik zou waarschijnlijk iets anders voor haar koken dan Italiaans eten. Misschien een eend "Parmentier", een recept dat ik leerde tijdens mijn jaren in Frankrijk. 

Een geruststellende maaltijd, vergelijkbaar met veel Italiaanse gerechten en toch volkomen verrassend. 

Allegra in Joyfull Green pyjamas

2. Wat is je eerste herinnering aan je liefde voor koken?

Ik heb altijd van koken gehouden, sinds de basisschool echt. Bakken was mijn favoriete bezigheid en mijn moeder moedigde me altijd aan om in de keuken te experimenteren. 

Mijn vader daarentegen is altijd de echte "Gourmand" van de familie geweest en heeft me ertoe aangezet om verschillende smaken en gerechten op de meest authentieke manier te proeven. 

Ik herinner me dat we, toen ik ongeveer acht jaar oud was, een professionele patisserieklas bijwoonden. Het was duidelijk een korte cursus bedoeld voor banketbakkers, zeker niet voor kinderen, maar het kon hem niet veel schelen. Hij loog over mijn leeftijd en zijn vaardigheden om binnen te komen en eenmaal binnen was het enige waar we om gaven de laatste dessertproeverij (van desserts die meestal door anderen werden gemaakt). 

De leraar had ook het naïeve idee om een hele kom chocoladeganache naast onze tafel te laten staan, die in minder dan een uur verdween. 

 "We dachten dat het voor ons bedoeld was!" 

We lachen er nog steeds om ...

3. Wat zou jouw perfecte dag zijn? Plan het van wakker worden tot bedtijd.

Mijn perfecte dag zou beginnen met een kopje heet water doordrenkt met citroenschil en laurierblad, een Siciliaanse klassieke "acqua e alloro" om langzaam in bed te nippen. 

Dan zou ik zeggen dat er maar één manier is om de dag te beginnen, en dat is natuurlijk met een heerlijk ontbijt. Met zoveel mogelijk variaties in eten.

Ik maakte me dan klaar en maakte een mooie wandeling langs de zee hier in Pescara, waar ik vaak laat lunchen met mijn gezin. Er zijn verschillende plaatsen waar we van houden, maar één in het bijzonder serveert de meest verse zeevruchten en het is direct aan het zand. 

Na de lunch zou ik een stukje rijden naar een van onze dorpen in Abruzzo waar meestal vintage / antiekmarkten zijn. Ik breng er graag tijd door en ga op schattenjacht, vooral met mijn moeder Serena, die het meest nauwkeurige oog heeft voor unieke meubelstukken. 

Het beste van alles is om tegen zonsondergang terug naar huis te rijden en langzaam “La bella addormentata” op onze bergen te bewonderen.

Eenmaal thuis is er geen betere manier om de dag af te sluiten dan met een makkelijke aperitivo met vrienden; misschien samen een oude klassieker kijken en gewoon wat tijd samen doorbrengen. 

Ten slotte kijken een paar uit het raam terwijl ze mijn hond Artù knuffelen om aan de dag te denken en er dankbaar voor te zijn. 

4. Grappigste keukenincident?

Ik probeerde ooit indruk op mijn vriend te maken met het perfecte gebakken ei met truffel en zelfgemaakt knapperig zuurdesembrood. 

Het was onze eerste maaltijd thuis; het zuurdesembrood bleek plat als een pannenkoek en ik brak een slecht ei in de pan met de truffels, waarbij ik uiteindelijk alles weggooide en in plaats daarvan gewoon een pizza moest bestellen (wat ook vreselijk bleek te zijn). Laten we zeggen dat koken onder druk niet mijn ding is forte!

5. Welk boek heeft de meeste impact op u gehad?

 Vanuit Afrika door Karen Blixen, en Il pranzo di Mosè door Simonetta Agenllo Hornby (met laurierblad doordrenkt water en citroen is iets dat ik ontdekte via haar boek). 

6. Welk mythisch wezen zou eigenlijk bestaan?

Zeemeerminnen zeker, maar ik weet zeker dat ze al bestaan ... nietwaar? :)

7. Als magie echt was, welke spreuk zou je dan als eerste proberen te leren?

Ik zou proberen een manier te vinden om wat tijd door te brengen met mijn nonno. Er zijn zoveel dingen die ik hem wil vertellen, hem wil laten zien. Hij zou trots zijn, denk ik ...

8. Als je drie wensen had, wat zou je dan wensen?

De eerste zou gezondheid zijn voor alle mensen van wie ik hou. 

De tweede is het vermogen om alle talen te spreken. 

De derde zou iets dwaas zijn, misschien als een vis in de diepste wateren van de wereld kunnen duiken om geheime ondergedompelde schatten of steden te vinden. 

Allegra in linen pyjamas

9. Wat was het laatste nummer waarmee je mee zong?

Il mondo door Jimmy Fontana

10. Wat is je favoriete toetje aller tijden?

 Een uitstekende crostata, gevuld met zelfgemaakte jam.

11. Wat houdt u 's nachts wakker als u niet kunt slapen?

 Dromen, plannen of gewoon het besef dat de tijd te snel voorbijgaat.

12. Als je in de tijd zou kunnen reizen, waar zou je dan heen gaan?

Ik zou waarschijnlijk teruggaan naar mijn kindertijd. Als kinderen zien we dingen met andere ogen, we vinden overal schoonheid.

Dingen die ik in het verleden als vanzelfsprekend beschouwde, zou ik nu veel meer opletten. 

13. Wat wilde je zijn toen je klein was? Heb je nog steeds dezelfde droom?

 Ik wilde kok, dierenarts en stylist worden. In zekere zin heb ik al die ambities afgedekt, ahah.

14. Beschouw je jezelf als een fulltime dromer?

Dromen is mijn propeller. Intuïtie, ambitie, visie op dingen - ze leiden me altijd.

Ziet Allegra er niet prachtig uit in onze Joyful Green Pyjama-set?

Ontdek onze linnen Joyful Green pyjama set

 

Terug naar blog